Potrebujemo:
* testo za zavitek (le 1/2 jajca deni v testo)
* 1kg buč (vseeno kakih)
* 1/2 kg skute (ne pretlačene)
* 1 kislo smetano
* 1 jajce
Kupimo testo za zavitek (še bolje je, če ga naredimo sami), pustimo počivati pol ure in nato ga raztegnemo. Medtem naribamo buče na rezance, jih precej solimo in čez nekaj časa pošteno v rokah stisnemo. Nato primešamo skuto, jajce in po okusu še dosolimo. S tem nadevom namažemo tretjino testa, ostalo tretjino pa namažemo s kislo smetano. Zavijemo in damo v nizki pekač. Povrhu namažemo z ostankom smetane. Pečemo na 190 stopinj približno 40 minut. Zavitek je slan, če pa želimo sladkega, posladkamo nadev po okusu. Slan lahko predstavlja samostojno kosilo, še posebno, če za začetek skuhamo juho.
Zdenka Bajec, po receptu svoje mame