Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • Društva upokojencev
  • Prijava za društva
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
Ni rezultatov
View All Result

Dödöli

v AKTUALNO
Deli na FacebookDeli na Twitter

Če se boste v kratkem odpravili v Prekmurje, vam toplo priporočamo, da poskusite še eno slovensko kulinarično specialiteto. V Prekmurju pravijo krompirjevim žgancem tudi dödöli, dödöle,  krumpluvi žganiki ali krúmpšuvi žganiki. To so izpeljanke iz madžarskega originalnega imena krumpli dödölle.

Potrebne sestavine:
– 50 dag krompirja
– 40 dag pšenične moke
– voda, sol
– 1 žlica masti z ocvirki
– 1 drobna čebula
– 2 dcl kisle smetane

Dödöli so žganci iz krompirja in pšenične moke (zato jim nekateri tudi pravijo oženjeni
žganci). Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo v slani vodi. Preden je
povsem kuhan, vsujemo v lonec še pšenično moko. Ko začne vreti, naredimo s kuhalnico
v sredino moke luknjo, pokrijemo in pustimo, da počasi vre približno pol ure. Nekaj
vode odlijemo in žgance dobro premešamo. Pred mešanjem dodamo malo vroče masti.
Če je preveč trda, prilijemo krop, ki smo ga prej odlili. Kuhane dödöle s kuhalnico in vilicami nadrobimo v skledo in zabelimo. Na olju popražimo čebulo, dodamo jogurt in kislo smetano. Nato pa žgance prelijemo z zabelo. Dödöle lahko tudi popečemo ali jih uporabimo kot prilogo.

Prejšnji prispevek

Bučkin riž

Naslednji prispevek

Ne zamudimo s prvimi setvami

Morda bi vas zanimalo

AKTUALNO

Preverite PRVO POSEBNO PONUDBO ELEKTRIKE v Sloveniji ZA UPOKOJENCE

Pokojnina prispe zadnjega v mesecu. Če bi takrat zapadli vsi računi (seveda še bolje, če jih ne bi bilo), bi...

AKTUALNO

Paket MOBITEL PENZION 300 PLUS s podvojenimi količinami za zmeraj

Vse do 31. januarja 2015 si še lahko zagotovite paket Mobitel Penzion 300 plus s podvojenimi količinami enot, ki jih...

AKTUALNO

Paket Mobitel Penzion 300 plus s podvojenimi količinami enot za zmeraj

Nova jesenska ponudba Telekoma Slovenije prinaša številne ugodnosti, ki bodo razveselile starejše nad 60 let in tiste, ki so upokojeni....

AKTUALNO

Spodbudne besede

Odpravljajmo vsakršno revščino in počlovečimo ta naš svet Kadar nam spregovori misijonar Pedro Opeka, ki deluje med najrevnejšimi prebivalci Madagaskarja,...

Please login to join discussion

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • INTERNACIONALNO
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • Pravo in pomoč
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SOCIALA
  • Vici
  • Vrste pokojnin
  • Zelenjavne jedi

E-novice

Želite prejemati e-novice? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elitipsum dolor sit amet.

Prijava na e-novice

Zadnji prispevki

  • Preverite PRVO POSEBNO PONUDBO ELEKTRIKE v Sloveniji ZA UPOKOJENCE
  • Kava ali koencim Q10? Psihostimulans ali pristna celična energija?
  • Paket MOBITEL PENZION 300 PLUS s podvojenimi količinami za zmeraj
  • Vojak 1915-1918
  • Spodbudne besede

Po srcu mlad

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • INTERNACIONALNO
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • Pravo in pomoč
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SOCIALA
  • Vici
  • Vrste pokojnin
  • Zelenjavne jedi

Informacije

  • Dobrodošli v klubu
  • Postanite partner kluba
  • Splošni pogoji za partnerje
  • Cenik in možnost oglaševanja
  • Splošni pogoji
  • Piškotki

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Obiščite naš Pravilnik o zasebnosti in piškotkih .