Prva kuharica s stevijo v slovenščini
Stevija je dobrodošla novica za sladkorne bolnike in vse, ki se radi sladkamo brez slabe vesti. Starodavno južnoameriško naravno sladilo si utira pot tudi v Evropo. Ker je rastlina, ki jo lahko gojimo tudi doma, kar 300-krat slajša od sladkorja, moramo pri uporabi upoštevati nekatera pravila. Švicarska nutricionistka Brigitte Speck, ki jo že dolgo preučuje, je v kuharici Pecivo s stevijo zbrala številne že preizkušene recepte za znane slaščice – brez odvečnih sladkih ogljikovih hidratov!
Priročnik v uvodu prinaša predstavitev te čudežne rastline – od zgodovinskega pregleda do botanike, načinov gojenja in uporabe različnih oblik tega sladila. Glede na visoko stopnjo sladkosti je treba pri uporabi za pripravo slaščic upoštevati določena pravila. Avtorica vse to podrobno predstavi, zato bodo vsi, ki se radi sladkajo, pa se zaradi zdravstvenih ali z debelostjo povezanih težav s sladkorjem ne smejo, gotovo navdušeni nad to prvo kuharico s stevijo v slovenščini!
Avtor: Speck Brigitte
Prevod: Miriam Drev
Strani: 88
Format: 185 mm x 240 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2013
Založba: Celjska Mohorjeva družba