Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • Društva upokojencev
  • Prijava za društva
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
Ni rezultatov
View All Result

Ribji file s špinačo in jogurtovo kremo

v Sladice
Deli na FacebookDeli na Twitter

Sestavine (za 4 osebe): 
4 kosi fileja lososa ali osliča (brez kože, vsak po ca. 125 g),
sok polovice limone,
sol in poper,
3 šalotke,
žlica in pol olivnega olja,
¼ litra ribje osnove,
600 g špinačnih listov,
1 strok česna,
sveže nariban muškatni orešek,
2 jajčna beljaka,
150 g manj mastnega jogurta,
½ čajne žličke naribane neškropljene limonine lupinice

Čas priprave: 40 minut

Priprava:
Ribje fileje operemo, otremo do suhega, nakapamo z 2 žlicama limoninega soka, posolimo in popopramo. Šalotke olupimo in narežemo na kocke.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač naoljimo s ½ žlice olivnega olja. Po njem porazdelimo tretjino šalotke in pokrijemo z ribjimi fileji. Ribjo osnovo z 1/8 litra vode segrejemo tik do vrelišča, vlijemo v pekač in pokrijemo z alu folijo. Ribje fileje v pečici (na srednji temperaturi, okoli 160 stopinj Celzija) poširamo približno 10 minut.

Medtem operemo liste špinače, jih očistimo in preberemo. Olupimo česen. V širokem loncu segrejemo preostanek olja in steklasto podušimo preostanek šalotk skupaj z zmečkanim česnom. Dodamo mokro in neožeto špinačo, pokrijemo in pustimo pasti skupaj. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Za omako penasto umešamo jajčne beljake z jogurtom in 1 čajno žličko limoninega soka vodno kopel. Jogurtovo peno poljubno solimo, popramo in ji dodamo limonino lupinico.

Ribje fileje vzamemo iz ribjega prevretka in jih serviramo na predgrete krožnike skupaj s špinačo in jogurtovo peno. Ponudimo lahko z dvema manjšima krompirjema v oblicah (100 g) po osebi.

Prejšnji prispevek

Mesna štruca

Naslednji prispevek

Polenta z gobovim nadevom

Morda bi vas zanimalo

Sladice

Uročene

Ženske erotične zgodbe za lahko nočIzbor nekaterih najbolj poznanih pravljic, a v povsem novih, erotičnih oblačilih.Dovolite si vstopiti v čudoviti...

Sladice

MAREZIGE – Praznik refoška

V srcu Dežele refoška, na 280 metrih nadmorske višine, od koder se odpira prekrasen razgled na celoten tržaški zaliv in...

Sladice

METLIKA – Vinska vigred

Vinska vigred je tradicionalna turistično vinarska in kulturna prireditev, ki se v Metliki odvija tri dni na treh trgih v...

Sladice

Polenta z gobovim nadevom

Sestavine za 4 osebe:½ kg gob (izbira po želji)200 g polente30 g masla150 g mocarele100 ml sladke smetane1 malo čebulo2...

Please login to join discussion

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • AVTOMOBILIZEM
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • NASVETI
  • OPREMA
  • Ostale jedi
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Po svetu
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • PROSTI ČAS
  • RECEPTI
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SLOVENSKO
  • SOCIALA
  • Vegetarijanske jedi
  • Vici
  • VINO
  • Vrste pokojnin
  • WELLNESS
  • ZDRAVJE
  • Zelenjavne jedi

E-novice

Prijavite se na prejemanje e-novice naravnost na vaš e-naslov s klikom na gumb Prijava na e-novice.

Prijava na e-novice

Zadnji prispevki

  • Propolis
  • Nizkocenovni letalski prevozniki
  • Dan reformacije
  • Reiki
  • Udar strele

Po srcu mlad

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • AVTOMOBILIZEM
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • NASVETI
  • OPREMA
  • Ostale jedi
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Po svetu
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • PROSTI ČAS
  • RECEPTI
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SLOVENSKO
  • SOCIALA
  • Vegetarijanske jedi
  • Vici
  • VINO
  • Vrste pokojnin
  • WELLNESS
  • ZDRAVJE
  • Zelenjavne jedi

Informacije

  • Dobrodošli v klubu
  • Postanite partner kluba
  • Splošni pogoji za partnerje
  • Cenik in možnost oglaševanja
  • Splošni pogoji
  • Piškotki

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Obiščite naš pravilnik o zasebnosti in piškotkih .