Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • Društva upokojencev
  • Prijava za društva
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
Ni rezultatov
View All Result

Švedski cimetovi kruhki

v Koledar prireditev
Deli na FacebookDeli na Twitter

Preprosto, izvrstnega okusa, hitro pripravljeno ter ekonomično pri sestavinah.

Odličen recept za trenutke, ko boste želeli pripraviti nekaj novega, izvrstnega in okusnega za svoje domače ali se vam bo preprosto zahotelo okusiti švedske dobrote babičine kuhinje.

Za celotno pripravo potrebujemo uro in pol, in sicer 30 minut za samo pripravo ter urco za mirovanje testa.

Sestavine za pripravo 30 “polžjih kruhkov”
Za testo potrebujemo:
150 g masla ali margarine 
500 ml mleka
150 g sladkorja
50 g kvasa
1 čajno žličko soli
1 čajno žličko meletega kardamoma
1 kg pšenične moke 
Za nadev potrebujemo: 
75 g masla ali margarine 
100 g sladkorja
1 jedilno člico cimeta 
1 jajce za premaz 
grob sladkor (večji koščki za lepši videz)

Priprava
Raztopimo maslo oz. margarino in prilijemo mleko. V tako pripravljeno, segreto tekočino zdrobimo kvas, dodamo sladkor, sol in kardamom. Prav tako dodamo skoraj vso moko.

Testo dobro zgnetemo, vse dokler ne dobimo ustrezno mehkega ter vlečljivega testa (po potrebi lahko dodamo še več moke).

Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo ter ga pustimo stati in vzhajati približno 30 do 40 minut.

Testo pregnetemo na pomokani delovni površini, ga razvaljamo ter razdelimo v tri dele. Vsakega izmed teh razvaljamo v tanko, pravokotno površino ter ga tremažemo z mehkim maslom oz. margarino, ki se je stalila na dnevni temperaturi. Tako razvaljano testo debelo potresemo z mešanico sladkorja in cimeta.

Testo skupaj z nadevom zavijemo v rolado ter razrežemo na ca. 4 cm debele rezine. Posamičen kos z narezano stranjo položimo navzdol položimo na pekač ter še enkrat pustimo vzhajati cca 30 minut – pri tem bodimo pozorni, da bodo naši kruhki dosegli svojo dvojno velikost.

Cimetove kruhke premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sladkorjem.

Na sredinski rešetki pečice pečemo približno 5 do 7 minut v predhodno segreti pečici pri 250-275°.

Cimetove kruhke ohlajamo pokrite s kuhinjsko krpo.

Dober tek!

Prejšnji prispevek

Zabavna spletna lestvica

Naslednji prispevek

LJUBLJANA – Sejem Turizem in prosti čas 2010 in Salon plovil

Morda bi vas zanimalo

Koledar prireditev

Talaso Strunjan

Strunjan je s svojo zatišno obmorsko lego, z milim podnebjem in s solinskim zalivom, s položajem tik ob morju in...

Koledar prireditev

Ponudba Thermane za božič in silvestrovo

Skrivnostno moč laških termalnih vrelcev so poznali že stari Rimljani. V srednjem veku so vrelce poleg domačinov uporabljali tudi srednjeveški...

Koledar prireditev

Trdobojec

Zgodba Dejana Zavca v dvanajstih rundah. Dvanajst rund fragmentarne biografije izpod peresa pesnika in novinarja Esada Babačića nam omogoča vpogled...

Koledar prireditev

Terme Šmarješke toplice

Terme Šmarješke Toplice ležijo na 169 m nadmorske višine, sredi gozdov in travnikov. Lepote narave in blagodejnost klime dopolnjujejo zdravilne...

Please login to join discussion

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • AVTOMOBILIZEM
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • NASVETI
  • OPREMA
  • Ostale jedi
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Po svetu
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • PROSTI ČAS
  • RECEPTI
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SLOVENSKO
  • SOCIALA
  • Vegetarijanske jedi
  • Vici
  • VINO
  • Vrste pokojnin
  • WELLNESS
  • ZDRAVJE
  • Zelenjavne jedi

E-novice

Prijavite se na prejemanje e-novice naravnost na vaš e-naslov s klikom na gumb Prijava na e-novice.

Prijava na e-novice

Zadnji prispevki

  • Propolis
  • Nizkocenovni letalski prevozniki
  • Dan reformacije
  • Reiki
  • Udar strele

Po srcu mlad

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • AVTOMOBILIZEM
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • NASVETI
  • OPREMA
  • Ostale jedi
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Po svetu
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • PROSTI ČAS
  • RECEPTI
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SLOVENSKO
  • SOCIALA
  • Vegetarijanske jedi
  • Vici
  • VINO
  • Vrste pokojnin
  • WELLNESS
  • ZDRAVJE
  • Zelenjavne jedi

Informacije

  • Dobrodošli v klubu
  • Postanite partner kluba
  • Splošni pogoji za partnerje
  • Cenik in možnost oglaševanja
  • Splošni pogoji
  • Piškotki

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Obiščite naš pravilnik o zasebnosti in piškotkih .