Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • Društva upokojencev
  • Prijava za društva
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
Ni rezultatov
View All Result

Čemaževa omleta

v Sladice
Deli na FacebookDeli na Twitter

Sestavine za 3 porcije:

50g   čemaža
3 rumenjaki 
20g moke
sol
2 žlici sladke smetane
3 beljaki
30g masla
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 10 – 15 min
Čemaževa omleta se odlično poda na zapečenem toastu ali s svežim belim kruhom.

Čemaž speremo pod tekočo vodo in otresemo. Odstranimo peclje in narežemo na trakove. Čim večja jajca razbijemo in ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake gladko zamešamo z moko, soljo in smetano. Beljake stepemo v sneg in z metlico rahlo zamešamo v rumenjake. Dodajte čemaž in na rahlo zamešajte. V ponvi razpustite maslo na srednji temperaturi. Temperaturo zmanjšajte in vlijte maso v ponev in prekrijte s steklenim pokrovom. Pecite 5 min, da omleta zakrkne, da je tudi zgornja plast rahlo trdna. Omleto nato prepognemo na polovico. Pazimo, da omleta ne zakrkne preveč in da ne postane presuha. Čemaževo omleto razrežemo na tri kose in serviramo kar se da vročo.

Lahko pa seveda iz mase spečete tri manjše omlete, pri čemer se čas pečenja skrajša.

Dober tek!

Prejšnji prispevek

Sardele v pivskem testu

Naslednji prispevek

Pustni krofi

Morda bi vas zanimalo

Sladice

Uročene

Ženske erotične zgodbe za lahko nočIzbor nekaterih najbolj poznanih pravljic, a v povsem novih, erotičnih oblačilih.Dovolite si vstopiti v čudoviti...

Sladice

MAREZIGE – Praznik refoška

V srcu Dežele refoška, na 280 metrih nadmorske višine, od koder se odpira prekrasen razgled na celoten tržaški zaliv in...

Sladice

METLIKA – Vinska vigred

Vinska vigred je tradicionalna turistično vinarska in kulturna prireditev, ki se v Metliki odvija tri dni na treh trgih v...

Sladice

Polenta z gobovim nadevom

Sestavine za 4 osebe:½ kg gob (izbira po želji)200 g polente30 g masla150 g mocarele100 ml sladke smetane1 malo čebulo2...

Please login to join discussion

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • AVTOMOBILIZEM
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • NASVETI
  • OPREMA
  • Ostale jedi
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Po svetu
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • PROSTI ČAS
  • RECEPTI
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SLOVENSKO
  • SOCIALA
  • Vegetarijanske jedi
  • Vici
  • VINO
  • Vrste pokojnin
  • WELLNESS
  • ZDRAVJE
  • Zelenjavne jedi

E-novice

Prijavite se na prejemanje e-novice naravnost na vaš e-naslov s klikom na gumb Prijava na e-novice.

Prijava na e-novice

Zadnji prispevki

  • Propolis
  • Nizkocenovni letalski prevozniki
  • Dan reformacije
  • Reiki
  • Udar strele

Po srcu mlad

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • AVTOMOBILIZEM
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • NASVETI
  • OPREMA
  • Ostale jedi
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Po svetu
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • PROSTI ČAS
  • RECEPTI
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SLOVENSKO
  • SOCIALA
  • Vegetarijanske jedi
  • Vici
  • VINO
  • Vrste pokojnin
  • WELLNESS
  • ZDRAVJE
  • Zelenjavne jedi

Informacije

  • Dobrodošli v klubu
  • Postanite partner kluba
  • Splošni pogoji za partnerje
  • Cenik in možnost oglaševanja
  • Splošni pogoji
  • Piškotki

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Obiščite naš pravilnik o zasebnosti in piškotkih .