Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • Društva upokojencev
  • Prijava za društva
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
Ni rezultatov
View All Result

Polenta z gobovim nadevom

v Sladice
Deli na FacebookDeli na Twitter

Sestavine za 4 osebe:
½ kg gob (izbira po želji)
200 g polente
30 g masla
150 g mocarele
100 ml sladke smetane
1 malo čebulo
2 stroka česna
8 češnjevih paradižnikov
sol, poper, peteršilj, drobnjak
oljčno olje
parmezan

Priprava:
Najprej pripravimo polento. Zavremo liter slane vode, ki ji dodamo nekaj kapljic oljčnega olja in v vodo na hitro umešamo polento. Kuhamo kakšne tri minute, vmes neprestano mešamo, da se izognemo nastanku grudic. Še vročo polento zlijemo v namaščen pekač ali drugo ognjevarno posodo.
 
Na maslu prepražimo čebulo, kateri v kozico primešamo sesekljan česen, gobe, ki smo jih pred tem očistili in narezali, na četrtine narezane češnjeve paradižnike. Vse skupaj pražimo približno pet minut, nato odstavimo ter po želji in okusu začinimo. Ko smo posolili, popoprali, dodamo še drobnjak in peteršilj. Začimbe, ki jih dodajamo lahko spreminjamo po svojem lastnem izboru. K paradižnikom se odlično poda sveža bazilika, ki jo lahko dodamo tudi kasneje.
Na pripravljeno polento naložimo prepražen nadev z gobami, ki smo ga pripravili v kozici. Nadev posipamo z naribano mocarelo in parmezanom. Navedeno lahko nadomestimo tudi s kakšnim drugim sirom ali pa se mu izognemo. Na koncu enakomerno prelijemo s sladko smetano. V pečici, segreti na 170 stopinj Celzija, pečemo približno 30 minut, da dobimo hrustljavo zapečeno skorjico.
Zgornji odličen recept vam bo vzel kakšno slabo uro za pripravo.

Prejšnji prispevek

Sardele v pivskem testu

Naslednji prispevek

Pustni krofi

Morda bi vas zanimalo

Sladice

Uročene

Ženske erotične zgodbe za lahko nočIzbor nekaterih najbolj poznanih pravljic, a v povsem novih, erotičnih oblačilih.Dovolite si vstopiti v čudoviti...

Sladice

MAREZIGE – Praznik refoška

V srcu Dežele refoška, na 280 metrih nadmorske višine, od koder se odpira prekrasen razgled na celoten tržaški zaliv in...

Sladice

METLIKA – Vinska vigred

Vinska vigred je tradicionalna turistično vinarska in kulturna prireditev, ki se v Metliki odvija tri dni na treh trgih v...

Sladice

Čemaževa omleta

Sestavine za 3 porcije:50g   čemaža3 rumenjaki  20g moke sol2 žlici sladke smetane3 beljaki30g masla Čas priprave: 15 minČas pečenja: 10...

Please login to join discussion

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • AVTOMOBILIZEM
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • NASVETI
  • OPREMA
  • Ostale jedi
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Po svetu
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • PROSTI ČAS
  • RECEPTI
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SLOVENSKO
  • SOCIALA
  • Vegetarijanske jedi
  • Vici
  • VINO
  • Vrste pokojnin
  • WELLNESS
  • ZDRAVJE
  • Zelenjavne jedi

E-novice

Prijavite se na prejemanje e-novice naravnost na vaš e-naslov s klikom na gumb Prijava na e-novice.

Prijava na e-novice

Zadnji prispevki

  • Propolis
  • Nizkocenovni letalski prevozniki
  • Dan reformacije
  • Reiki
  • Udar strele

Po srcu mlad

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • AVTOMOBILIZEM
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • NASVETI
  • OPREMA
  • Ostale jedi
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Po svetu
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • PROSTI ČAS
  • RECEPTI
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SLOVENSKO
  • SOCIALA
  • Vegetarijanske jedi
  • Vici
  • VINO
  • Vrste pokojnin
  • WELLNESS
  • ZDRAVJE
  • Zelenjavne jedi

Informacije

  • Dobrodošli v klubu
  • Postanite partner kluba
  • Splošni pogoji za partnerje
  • Cenik in možnost oglaševanja
  • Splošni pogoji
  • Piškotki

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Obiščite naš pravilnik o zasebnosti in piškotkih .