Sestavine za 4 osebe:
½ kg gob (izbira po želji)
200 g polente
30 g masla
150 g mocarele
100 ml sladke smetane
1 malo čebulo
2 stroka česna
8 češnjevih paradižnikov
sol, poper, peteršilj, drobnjak
oljčno olje
parmezan
Priprava:
Najprej pripravimo polento. Zavremo liter slane vode, ki ji dodamo nekaj kapljic oljčnega olja in v vodo na hitro umešamo polento. Kuhamo kakšne tri minute, vmes neprestano mešamo, da se izognemo nastanku grudic. Še vročo polento zlijemo v namaščen pekač ali drugo ognjevarno posodo.
Na maslu prepražimo čebulo, kateri v kozico primešamo sesekljan česen, gobe, ki smo jih pred tem očistili in narezali, na četrtine narezane češnjeve paradižnike. Vse skupaj pražimo približno pet minut, nato odstavimo ter po želji in okusu začinimo. Ko smo posolili, popoprali, dodamo še drobnjak in peteršilj. Začimbe, ki jih dodajamo lahko spreminjamo po svojem lastnem izboru. K paradižnikom se odlično poda sveža bazilika, ki jo lahko dodamo tudi kasneje.
Na pripravljeno polento naložimo prepražen nadev z gobami, ki smo ga pripravili v kozici. Nadev posipamo z naribano mocarelo in parmezanom. Navedeno lahko nadomestimo tudi s kakšnim drugim sirom ali pa se mu izognemo. Na koncu enakomerno prelijemo s sladko smetano. V pečici, segreti na 170 stopinj Celzija, pečemo približno 30 minut, da dobimo hrustljavo zapečeno skorjico.
Zgornji odličen recept vam bo vzel kakšno slabo uro za pripravo.