Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • Društva upokojencev
  • Prijava za društva
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
Ni rezultatov
View All Result

Piščanec po provansalsko

v LJUDJE
Deli na FacebookDeli na Twitter

Za 4 osebe potrebujemo:

1 ali 2 kom. piščančjega mesa po izbiri (bedrca, perutničke ali belo meso) na osebo
2 veliki čebuli
strok česna
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
1 rumena paprika
korenje
1 zelena bučka ali zuchinni
olivno olje
paradižnikov ekstrakt
1-2 dcl belega vina
2 dcl juhe
250 g črnih oliv (priporočamo delikatesne, s koščicami ali brez)
sol, poper, žajbljevi listi, provansalske začimbe (mešanica), timijan, majaron, rožmarin
Meso operemo, odstranimo morebitno odvečno maščobo, kose mesa osolimo, popopramo, rahlo začinimo s provansalskimi začimbami, pod kožo posameznega kosa mesa pa vložimo oprane žajbljeve liste.

V ogreto pečico postavimo pekač, v katerega smo na (rahlo) naoljeno dno položili kose mesa ter jih povrhu polili z dodatno žlico olivnega olja. Po 15. minutah kose mesa obrnemo in še približno 15 minut pečemo na drugi strani. Medtem olupimo čebulo ter jo narežemo na (ne preveč tanke) trakove. Česen olupimo ter ga nasekljamo na majhne koščke, prav tako operemo paprike, bučke in korenje, jih ustrezno očistimo, ter narežemo na (ne premajhne) kocke. Ko je meso že rahlo zapečemo, dodamo narezano čebulo. Po lastni presoji lahko čebulo dodamo že prej. Kasneje dodamo še česen, ki ga lahko porazdelimo po posameznih kosih mesa. Ko se čebula že rahlo zapeče postopoma dodajamo preostalo zelenjavo. Najprej korenje, ki bo potrebovalo najdlje, da se zmehča. Sledijo bučke, na koncu še paprika, ki jo barvno porazdelimo po pekaču.
Medtem olupimo čebulo ter jo narežemo na (ne preveč tanke) trakove. Česen olupimo ter ga nasekljamo na majhne koščke, prav tako operemo paprike, bučke in korenje, jih ustrezno očistimo, ter narežemo na (ne premajhne) kocke. Ko je meso že rahlo zapečemo, dodamo narezano čebulo. Po lastni presoji lahko čebulo dodamo že prej. Kasneje dodamo še česen, ki ga lahko porazdelimo po posameznih kosih mesa. Ko se čebula že rahlo zapeče postopoma dodajamo preostalo zelenjavo. Najprej korenje, ki bo potrebovalo najdlje, da se zmehča. Sledijo bučke, na koncu še paprika, ki jo barvno porazdelimo po pekaču.
Po tem ko se vsa zelenjava vsaj malo popeče, dodamo mešanico paradižnikovega ekstrakta pomešano z belim vinom. Proti koncu zavremo približno 2 dcl vode, v katero dodamo zelenjavno ali drugo kocko po lastni izbiri, ki bo le še dodatno popestrila okus jedi. Količino tako pripravljene juhe dodajamo po potrebi, da ne bomo dobili preveč tekočine. Ne pozabimo dodati še odličnih črnih oliv, ki bodo dodale piko na i.

Za prilogo lahko pripravimo pire krompir, saj se odlično poda k omaki ter mešanici zelenjave, ki ste jo pripravili. Prav tako je odlična izbira tudi svež kruh, ki ga pomakamo v zelo okusno omako, polno zelenjavne mešanice. V kolikor boste se odločili za kruh namesto krompirja, vam priporočamo, da na osebo računate z dvema kosoma mesa, saj si bodo vaši gostje z veseljem lizali tudi prste. Bon apetit!

Prejšnji prispevek

Testeninski rezanci s česnovo omako

Naslednji prispevek

Čudež dolgih zakonskih zvez

Morda bi vas zanimalo

LJUDJE

Bodi kar hočeš, vzami kar hočeš

Avtor knjige, Chris Prentiss, je prepričan, da lahko vsak od nas doseže karkoli hoče. Postane lahko oseba  kakršna želi biti...

LJUDJE

TOLMIN – Festival Magdalenca

Festival kultur sveta »Magdalenca« 2010 je sklop šestih dogodkov, razporejenih na tri vikende (petek in sobota). Vsi dogodki se bodo...

LJUDJE

ŠKOFJA LOKA – Smučanje po starem

V soboto, 30. januarja pripravljajo že 11. mednarodno tekmovanje v smučanju po starem, in sicer na grajskem hribu pod Škofjeloškim...

LJUDJE

O blondinkah

FAKS"Kako veš, da je fax odposlala blondinka?""Ker je na njem nalepljena znamka." MLEKOZakaj blondinka v trgovini odpira mleko?Ker na mleku...

Please login to join discussion

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • INTERNACIONALNO
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • Pravo in pomoč
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SOCIALA
  • Vici
  • Vrste pokojnin
  • Zelenjavne jedi

E-novice

Želite prejemati e-novice? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elitipsum dolor sit amet.

Prijava na e-novice

Zadnji prispevki

  • Preverite PRVO POSEBNO PONUDBO ELEKTRIKE v Sloveniji ZA UPOKOJENCE
  • Kava ali koencim Q10? Psihostimulans ali pristna celična energija?
  • Paket MOBITEL PENZION 300 PLUS s podvojenimi količinami za zmeraj
  • Vojak 1915-1918
  • Spodbudne besede

Po srcu mlad

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • INTERNACIONALNO
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • Pravo in pomoč
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SOCIALA
  • Vici
  • Vrste pokojnin
  • Zelenjavne jedi

Informacije

  • Dobrodošli v klubu
  • Postanite partner kluba
  • Splošni pogoji za partnerje
  • Cenik in možnost oglaševanja
  • Splošni pogoji
  • Piškotki

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Obiščite naš Pravilnik o zasebnosti in piškotkih .