Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • Društva upokojencev
  • Prijava za društva
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
Ni rezultatov
View All Result

Pustni krofi

v Mesne jedi
Deli na FacebookDeli na Twitter

V pustnem času seveda ne smejo manjkati slastni pustni krofi. Preizkusimo, kako preprosto jih je speči kar doma.
Za pripravo potrebujemo naslednje sestavine:
1 kg moke
1 jajce
8 rumenjakov
4 žlice sladkorja
5 dcl mleka
2-3 žlice ruma
15 dag masla
kvas, sol, pomarančna in limonina lupinica, marelična marmelada ali druga po lastni izbiri, olje, sladkor v prahu za posip
Priprava pustnih krofov:
Potem ko smo presejali moko, vanjo postavimo kvas. Penasto umešamo jajce, preostale rumenjake, nato dodamo še sladkor in skupaj pripravimo penasto maso. Naribano pomarančno lupinico pomešamo z nekaj naribane limonine lupinice. Pogrejemo mleko, da bo mlačno. Iz pripravljene moke, vzhajenega kvasa in mleka, v katerega smo umešali penasto maso jajc, zmešamo testo in mu dodamo še nekaj masla. Pri tem pazimo, da naše testo ne bo preveč trdo, tako da krofi ne bodo pretežki. Testa med mešanjem ne dvidamo previsoko, da se izognemo luknjam v testu oz. kasneje v krofih. Ko dosežemo, da se testo loči od posode, ga pokrijemo in postavimo na zmerno topel prostor, kjer bo lahko vzhajalo. Pustimo stati vsaj pol ure do največ ene ure. Vzhajanega obrnemo na delovno površino, ki smo jo predhodno pomokali ter ga zvaljamo na debelino enega prsta. Z obodom za krofe izrežemo kroge. Majhne kroglice lahko delamo tudi s pomočjo žlice, pri čemer z rokami oblikujemo ustrezne kroglice. Testo lahko napolnimo z marmelado že pred samo peko – tako da na polovico izrezanega kroga položimo žličko marmelade po lastni izbiri (opraviloma marelična), z drugo polovico pa pokrijemo prvi krog krofa. S prsti obe polovici po robu čvrsto stisnemo in z manjšim modelom obrežemo. Če marmelade ne bomo postavili natančno v sredino krofa, se bo ob peki prevračal zaradi izgube lastnega ravnotežja. Pripravljene krofe – bodisi že polnjene bodisi prazne – postavimo na pomokano delovno površino, nekaj centimetrov narazen in jih pustimo pokrite vzhajati še vsaj kakšnih dvajset minut. Kasneje jih v olju cvremo do zlate barve. Pa veliko sreče z obročki. Dober tek!

Prejšnji prispevek

Testeninski rezanci s česnovo omako

Naslednji prispevek

Čudež dolgih zakonskih zvez

Morda bi vas zanimalo

Mesne jedi

Ohrovtova solata

Ohrovt predstavlja v naši prehrani pogosto prikuho, prav tako pa ga lahko pripravimo tudi v solati. Načinov je ogromno, preverimo...

Mesne jedi

Korenčkova solata

Korenje je pomemben vir zdravja. Z veliko vsebnostjo beta karotena predstavlja pomembno. Za boljšo absorpcijo pozitivnih sestavin je priporočljivo, da...

Mesne jedi

Sadna solata z ovsenimi kosmiči

Sestavine (1 oseba): 4 žlice ovsenih kosmičevpol lončka jogurtažlička limoninega sokapol jabolka10 jagod grozdja ali drugega sadja Priprava: Sadje drobno...

Mesne jedi

Gostišče Taverna v Jeruzalemskih Goricah

Celotna Taverna diha duha starih časov. Oprema (miza, sedeži, stoli, šank) je narejena iz odsluženih preš in sodov, s sten...

Please login to join discussion

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • INTERNACIONALNO
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • Pravo in pomoč
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SOCIALA
  • Vici
  • Vrste pokojnin
  • Zelenjavne jedi

E-novice

Želite prejemati e-novice? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elitipsum dolor sit amet.

Prijava na e-novice

Zadnji prispevki

  • Preverite PRVO POSEBNO PONUDBO ELEKTRIKE v Sloveniji ZA UPOKOJENCE
  • Kava ali koencim Q10? Psihostimulans ali pristna celična energija?
  • Paket MOBITEL PENZION 300 PLUS s podvojenimi količinami za zmeraj
  • Vojak 1915-1918
  • Spodbudne besede

Po srcu mlad

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • INTERNACIONALNO
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • Pravo in pomoč
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SOCIALA
  • Vici
  • Vrste pokojnin
  • Zelenjavne jedi

Informacije

  • Dobrodošli v klubu
  • Postanite partner kluba
  • Splošni pogoji za partnerje
  • Cenik in možnost oglaševanja
  • Splošni pogoji
  • Piškotki

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Obiščite naš Pravilnik o zasebnosti in piškotkih .