Thermana je s hotelom Wellness Park Laško v letošnjo jesen zakorakala s pridobljenim okoljskim certifikatom-EU Marjetico, ki na ravni celotne evropske unije daje jasne in verodostojne informacije o tem, da je ravnanje podjetja do okolja odgovorno in da izpolnjuje zahtevna okoljska merila. Okoljska marjetica pomeni za njenega pridobitelja dodano vrednost in konkurenčno prednost – hkrati pa ga zavezuje k trajni strategiji varovanja okolja, za kupca pa potrdilo, da je ravnanje resnično okoljsko odgovorno.
Ob ohranjanju narave, trajnostni turizem pomeni tudi to, da spoštujemo in črpamo iz družbenega okolja, v katerem živimo – kar pomeni, da v svojo ponudbo vključujemo lokalne elemente, kulturno dediščino, ponudbo gradimo na identiteti kraja, da cenimo in promoviramo tisto, kar je lokalno in avtentično, da zaposlujemo lokalne ljudi, da vključujemo ekološko hrano, pridelano v lokalnem okolju. Wellness ponudbo temeljimo na lokalnih dejavnikih – razvijamo edinstvene medene in pivovske tretmaje. Ob tem pa je pomemben tudi ekonomski učinek, saj mora ta vrsta turizma omogočati razvoj pa tudi delovanje na daljši rok, pozitivni učinki pa se morajo odražati v lokalnem okolju.
V želji, da našim gostom ponudimo vedno boljšo kakovost pripravljenih obrokov in jih spremenimo v spomina vredno doživetje, se vse bolj usmerjamo tako lokalno, sezonsko kot tudi ekološko. Celotna gostinska ponudba temelji na vseh treh smernicah in nam je vodilo pri pripravi kulinarične ponudbe Thermane Laško.
Potrditev, da delamo dobro, da delujemo v smeri lokalnega, naravnega in ekološkega je tudi Zlata medalja, ki smo si jo prislužili na 58. Gostinsko turističnemu zboru. Dogodek, ki ga organizira Turistično-gostinska zbornica pri Gospodarski zbornici Slovenije, je največja cehovska prireditev s področij gostinstva in turizma. Letos se je v treh dneh na tekmovanjih zvrstilo 33 kategorij strokovnih tekmovanj s kar 500 tekmovalci v različnih gostinskih in turističnih disciplinah.
Letos se lahko pohvalimo z zlatim odličjem, ki ga je prejel zaposleni Miha Pančur v tekmovanju Razstava omizij in razkosavanje krače na temo Medeno kulinarično doživetje v Thermani Laško. Miha je dosegel 98,17 točk od 100 možnih in prejel zlato medaljo. Temo omizja je Miha izbral na podlagi skrivnosti Thermaninih medenih zgodb o katerih smo vam že pisali.
V Thermani Laško ob vrtu medovitih rastlin, medenih masažah, medenih kopelih in apiterapiji lahko uživate tudi ob bogati in pestri medeni kulinarični ponudbi. Med se prepleta v kulinarični ponudbi vse od aperitiva, za katerega ponudimo hišno medico, do medenih menijev, osvežilnih napitkov in tudi sladkih razvajanj. Pri jedeh uporabljamo med v sledovih kot dodatek, hkrati pa je med glavna nit celotnega menija, vse od predjedi do sladice. Pri kulinaričnih mojstrovinah uporabljamo med izključno slovenskega porekla.