Recept, ki nam večini najverjetneje ni poznan, a prav zato toliko bolj zanimiv in vreden, da ga preizkusimo.
Sestavine (4 osebe):
200 g ajdove moke,
5 dcl mleka,
5 dcl vode,
pol drobno sesekljane čebule,
20 g masla,
2 jajci,
pivski kvas,
sojina omaka,
poper
Čas za pripravo: 15 min
Čas pečenja: 30 min
Temperatura pečice: 180 – 200 °C
Priprava:
Ajdovo moko zmešamo z vodo in mlekom in kuhamo 15 min. Čebulo drobno sesekljamo, posolimo in stresemo v že skuhani ajdi. Začinimo s poprom in omako soje in dodamo še pivski kvas. Ko se testo ohladi zamešamo še dva rumenjaka in sneg beljakov. Vse skupaj stresemo v z maslom namaščeno stekleno posodo (jensko, ki ne poči) in postavimo v že segreto pečico. 30 min pečemo pri temperaturi pečice 180 – 200 °C in poslastica je pripravljena.