Slastno, ne preveč mastno, hitro in okusno.
Sestavine:
10 lepih velikih zeljnih listov,
slana voda,
100 g riža,
sol,
1 strok strtega česna,
zelen peteršilj,
poper,
300 g kuhanega svinjskega mesa,
1 jajce,
maščoba za pekač in oblivanje
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 20 min
Čas pečenja: 30 min
Priprava:
Lepe zeljne liste operemo in jih damo v vrelo slano vodo, da se zmehčajo (upadejo).
Vzamemo jih iz kropa, na cedilu odcedimo. Posebej skuhamo opran in prebran riž, toda ne premehko, ga odcedimo, oplaknemo in ohladimo. Hladnemu primešamo sesekljan zelen peteršilj, strt česen, poper, sol, drobno zrezano ali zmleto meso in jajce. Zmešamo. Na vsak list damo večjo žlico nadeva, list zvijemo v klobasico in jo spnemo z zobotrebcem, da obdrži obliko.
Klobasice zložimo v pomaščen pekač, jih polijemo z vročo maščobo in spečemo. Med peko naj lepo porumeni; proti koncu jim lahko dodamo 2 žlici smetane, kar jim še izboljša okus.