Sestavine:
4 jajca
5 dcl sladkorja v prahu
5 dcl moke
3 dcl belega olja
3 dcl kisle vode
3 dcl zmletih orehov
1 dcl ruma
1 vanili
1 pecilni
150 g jedilne čokolade
Čas priprave: 30 min
Čas peke: 45 min
Priprava:
Zapovrstjo zmešamo sladkor in jajca, zatem še olje, kislo vodo, rum, orehe, vanili in moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v srednje velik pekač in pečemo na temperaturi 180–200 stopinj Celzija.
Malo mleka in jedilno čokolado prekuhamo in prelijemo po še toplo pečenem pecivu. Če pečemo maso v manjšem pekaču – tako, da vse skupaj postane višje – jo lahko tudi prerežemo in namažemo s poljubno kremo.
Udar strele
Verjetno ste že slišali, da je tudi v vaši bližini kakšnega nepazljivega človeka zadela strela. Neprevidnost se lahko konča zelo...