Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • Društva upokojencev
  • Prijava za društva
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA
Ni rezultatov
View All Result
Po srcu mlad
Ni rezultatov
View All Result

Marmelada iz jagod

v SLOVENSKO
Deli na FacebookDeli na Twitter

Čas je pravšnji, da si privoščimo jagode ter jih zajamemo z veliko žlico, še posebej, če smo pridelali dobro letino. Poleg uživanja svežih jagod jih lahko tudi vkuhamo v marmelado – da bo spomin nanje lahko bolj živ tudi v bolj mrzlih dneh, izven glavne sezone.

Recept iz domače kuhinje je precej preprost, enostaven, hiter in učinkovit.Tako potrebujemo naslednje sestavine:
* 1000 g slastnih, zrelih jagod
* 500 do 1000 g sladkorja
* vanili sladkor
* zmes za strditev (npr. Želin)

Jagode očistimo in operemo. Če želimo, da bo naša marmelada vsebovala večje koščke (džem), jagode pretlačimo ali pa semeljemo zelo na grobo. Če želimo gladko zmes, jagode v mešalniku semeljemo tako, da dobimo tekočo kašo.

V tako pripravljeno osnovo vmešamo sladkor – količino določimo poljubno, odvisno od želene sladkosti marmelade. Zmes zelo dobro premešamo, nato posodo postavimo nad ogenj ter tekom kuhanja vseskozi mešamo s kuhalnico, da se nam masa ne sprime.

Od sladkorja, ki smo ga dodali jagodni kaši, smo pred tem morali odvzeti nekaj žlic (odvisno od navodil zmesi za strditev). Ta odvzeti sladkor primešamo v zmes za strditev in se držimo konkretnih navodil na vrečici. Tako pripravljeno zmes med vkuhavanjem vmešamo v zmes jagod in sladkorja, ki se nam je nad ognjem že lepo razvila v vedno bolj gosto zmes.

Marmelado vkuhavamo do vretja oz. pustimo, da nekaj časa vre pri zmerni temperaturi, pri čemer vseskozi mešamo s kuhalnico. V kolikor se nam med vkuhavanjem pojavljajo pene, jih odstranimo in po želji zavržemo.

Še z vročo marmelado napolnimo kozarce, ki smo jih predhodno segreli oz. vsaj posušili do suhega, ter jih z ustreznim pokrovom dobro zapremo. Priporočljivo je, da se marmlada ohlaja počasi – še toplo lahko pokrijemo s krpo, brisačo ali drugim pokrivalom, ki ga odstranimo šele naslednje jutro.

Pa dober tek!

Prejšnji prispevek

Testeninski rezanci s česnovo omako

Naslednji prispevek

Čudež dolgih zakonskih zvez

Morda bi vas zanimalo

SLOVENSKO

MARIBOR – 47. Zlata Lisica, tekmovanja za svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske

Organizatorji 47. Zlate Lisice, tekmovanja za svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske, vabijo na mariborsko Pohorje, da doživite nepozabno...

SLOVENSKO

Lent v Mariboru

Na Lent, čigar ime prihaja iz nemškega jezika kot Landen oz. Lander, oboje v povezavi s pristaniščem, se v prvi...

SLOVENSKO

Flancati po domače

Sestavine:30 dkg moke5 rumenjakov7 žlic vinaščepec soliolje za cvrtjesladkor za posipanje V moki naredimo jamico in vanjo damo rumenjake, sol...

Please login to join discussion

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • INTERNACIONALNO
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • Pravo in pomoč
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SOCIALA
  • Vici
  • Vrste pokojnin
  • Zelenjavne jedi

E-novice

Želite prejemati e-novice? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elitipsum dolor sit amet.

Prijava na e-novice

Zadnji prispevki

  • Preverite PRVO POSEBNO PONUDBO ELEKTRIKE v Sloveniji ZA UPOKOJENCE
  • Kava ali koencim Q10? Psihostimulans ali pristna celična energija?
  • Paket MOBITEL PENZION 300 PLUS s podvojenimi količinami za zmeraj
  • Vojak 1915-1918
  • Spodbudne besede

Po srcu mlad

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.

Kategorije

  • AKTUALNO
  • ALTERNATIVA
  • BOLEZNI
  • DENAR
  • DOM IN VRT
  • Film
  • GLASBA
  • HIŠNI LJUBLJENČKI
  • HOBI
  • INTERNACIONALNO
  • IZLETI IN POTOVANJA
  • Knjige
  • Koledar prireditev
  • LEKARNA
  • LJUDJE
  • MODA
  • Moj modni stil
  • Nasvet za pobeg v naravo
  • PIJAČE IN NAPITKI
  • Po Sloveniji
  • Pošlji nam svojo reportažo
  • Pravo in pomoč
  • PREHRANA
  • PREVENTIVA
  • REKREACIJA
  • Sistem PIZ v Sloveniji
  • slider
  • SOCIALA
  • Vici
  • Vrste pokojnin
  • Zelenjavne jedi

Informacije

  • Dobrodošli v klubu
  • Postanite partner kluba
  • Splošni pogoji za partnerje
  • Cenik in možnost oglaševanja
  • Splošni pogoji
  • Piškotki

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

Največji spletni portal za generacijo 50+ v Sloveniji.
  • AKTUALNO
  • KULINARIKA
    • SLOVENSKO
    • INTERNACIONALNO
    • RECEPTI
    • LOKALI
    • VINO
    • OPREMA
  • NASVETI
    • DAVKI IN PRAVO
    • DENAR
    • POKOJNINE
    • SOCIALA
    • ZNANJE
  • PROSTI ČAS
    • DOM IN VRT
    • FOTOGRAFIJA
    • GLASBA
    • HOBI
    • IZLETI IN POTOVANJA
    • POEZIJA
    • ZABAVA
  • ZDRAVJE
    • ALTERNATIVA
    • BOLEZNI
    • LEKARNA
  • ŽIVLJENJSKI STIL
    • KULTURA
    • AVTOMOBILIZEM
    • HIŠNI LJUBLJENČKI
    • LEPOTA
    • LJUDJE
    • MODA
    • WELLNESS
  • DRUŠTVA UPOKOJENCEV
  • PRIJAVA ZA DRUŠTVA

© 2022 Po srcu mlad. Vse pravice pridržane

To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Obiščite naš Pravilnik o zasebnosti in piškotkih .